Bakad potatis med kräftröra

Bakad potatis med kräftröra

Bakad potatis – alltid rätt och alltid gott!

Recept på kräftröra, 2 portioner:
170 g kräftstjärtar i lag, krama försiktigt ur vätskan
1 dl crème fraiche
2-3 msk majonnäs
3 msk fryst dill
3 msk finhackad rödlök
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här:
Hacka kräftstjärtarna grovt, spara några till garnering.
Blanda kräftstjärtarna med crème och majonnäs.
Tillsätt dill (fryst funkar bra), finhackad rödlök, salt och peppar.
Tillsätt eventuellt även Sambal Oelek (eller liknande med lite styrka), samt några droppar citron.
Blanda och låt stå en stund.
Häll röran på potatisen, som har varit i ugnen i cirka 50 minuter på 225 grader.
Toppa med rom, rödlök, svartpeppar, dill och de sparade hela kräftstjärtarna.

Vanliga stora potatisar funkar lika bra som de lite onödigt dyra bakpotatisarna!

Stäng meny