Ingredienser till 2 personer:
* 500 gram färsk brysselkål
* 2 dl riven ost
* 1/2 grönsaksbuljongtärning till exempel Kung Markatta
* 2 dl grädde
* 1 dl vatten
* 1 finhackad vitlöksklyfta
* 2 msk fryst persilja
* 1 paket knaperstekt bacon (kan skippas om man vill ha vegetariskt)
* 1 dl riven parmesan
* Rostade hasselnötter
1. Dela färsk brysselkål och lägg i en smörad form.
2. Hacka eller pressa över 1 vitlöksklyfta.
3. Strö över 2 msk fryst persilja.
4. Salta och peppra.
5. Häll över 1-2 dl riven ost.
6. Lös upp en halv buljongtärning i 2 dl vispgrädde och 1 dl vatten och häll över brysselkålen.
7. In i ugnen på 220 grader i cirka 30 minuter eller till brysselkålen känns lagom mjuk. Grilleffekt på slutet för lite knaprig/bränd yta är gott!
8. Strö över knaperstekt bacon och rostade hasselnötter samt riven parmesan.
9. Servera med en sås gjord på endast Crème Fraîche blandat med dijon.