Du visar för närvarande Flygande Jacob i ananas

Flygande Jacob i ananas

Drömmer mig tillbaka till 90-talet och äter Flygande Jacob ur en urgröpt ananas. Lite pilligt att få ur innehållet men det är det värt för vem vill inte äta ur en ananas? Följde detta goda recept från köket.se av Pelle Johansson. Men istället för att lägga i en gratängform la jag innehållet i ananasen och hade ris i botten.

Recept Flygande Jacob

  • 3 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter
  • 1 grillad kyckling
  • ca 140 g knaperstekt bacon
  • 2 bananer skivade på längden
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta bort skinn och ben från den grillade kyckling. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
  3. Skala och dela bananerna på längden.
  4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg banan ovanpå.
  5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
  7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.
  8. Matsortera dina bananskal och renset från kycklingen till återvinning och njut av din Flygande Jacob!
  • Av Innehållet från ananasen gör man ananas-paj eller någon annan mumsig efterrätt.