Foodtrucksuccén från Magasinsgatan i Göteborg.
Hittade nedan fantastiska recept på:
https://nouw.com/alwayshungry
4 personer:
500 gram fläskfärs
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 msk hoisinsås
1/2 msk sesamolja
salt och peppar efter smak
2 morötter
3 selleristjälkar
2 sticklökar eller 1/2 purjolök
200 gram böngroddar
1/2-1 färsk chili
1/2 kruka mynta
1/2-1 kruka koriander
1 dl majonäs
Sriracha
2 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
saft från 1 lime
3 schalottenlökar
Stek färsen i olja tills den fått mycket färg och är lite knaprig. Ta av pannan från värmen.
Blanda ihop soja, fisksås, hoisinsås, sesamolja och salt och peppar efter tyckte och smak. Häll såsen över färsen och blanda runt.
Hacka samtidigt upp schalottenlöken och fritera denna i olja. Låt rinna av på papper (orkar du inte fritera löken går det utmärkt med att ta färdig rostad lök, det är krispet vi vill åt!).
Skala och skölj morötter, selleristjälkar och böngroddar. Skär morötterna i tunna bitar (Julienne-style), hacka selleristjälkarna i små bitar och skiva sticklökarna/purjolöken tunt. Blanda runt i en stor skål. Blanda i den någon avsvalnade färsen i grönsakerna, tillsätt chillimajonnäs (blanda ihop majonnäs, Sriracha, riven vitlök, riven ingefära, limesaft) och blanda runt.
Avsluta med koriander, mynta, färsk chili och den rostade schalottenlöken.
Servera i salladsblad eller wraps, gärna med mer chilimajonnäs, koriander och picklad rödlök.