Soppa med lax och kräftstjärtar

Soppa med lax och kräftstjärtar

Det här receptet på soppa med havets läckerhet är från Jennys Matblogg. Så himla god, har gjort den flera gånger och kan verkligen rekommendera den! Passar perfekt både till tjejmiddagar och mysmiddagar på tu man hand.

Det här behöver du till 4 portioner:
2 stor gula lökar
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
4 bitar lax
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek
1 burk med kräftstjärtar
1 kruka dill

Gör så här: 
1. Skala och skär löken smått. Skär laxen i kuber.
2. Hetta upp en kastrull fräs löken en liten stund, häll ner tomatpuré, fond och vatten.
3. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna.
4. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt.
5. Smaka av med dill samt sambal olek.
6. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp.
7. Ta bort från spisen och vänd ner kräftorna.
8. Servera genast med gott bröd och aioli.

Receptet är kopierat rakt av från Jennys Matblogg!

(Jag tillsatte även en vitlöksklyfta, lite chilipeppar samt lite mer grädde och istället för vatten.)

Stäng meny