Här är ett snabblagat och enkelt recept på krämig pasta med champinjoner och lövbiff som brukar gillas av många!
Ingredienser till 4 portioner:
- 400 gram pasta
- 400-500 gram lövbiff
- 1 ask champinjoner, cirka 250 gram
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk kalvfond
- 1 msk soja
- 1 tsk vinäger
- 3 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk persilja
- 1 dl pastavatten
- Salt
- Peppar
- Olja eller smör att steka i
- Ruccola
- Parmesanost
Gör så här:
- Strimla och stek köttet, salt och peppra, häll av/ställ åt sidan.
- Dela champinjonerna och stek dem i smör.
- Tillsätt hackad lök och vitlök.
- Tillsätt grädde, creme fraiche, fond, soja, vinäger, pastavatten och låt koka ihop till önskad konsistens.
- Tillsätt pastan som tagits av innan den är helt klar så att den får gå klart i såsen och bli krämig.
- Tillsätt den steka lövbiffen.
- Tillsätt persilja och smaka av med salt, peppar och eventuellt chiliflakes.
- Toppa med ruccola och parmesanost.
- Ät och njut!