Perfekt på buffé eller när man vill kunna förbereda och bara chilla när gäster kommer, sen alltså, när man får ha gäster igen!
Receptet är från Elle mat & vin!
Du behöver:
1,2 kg fläskfilé
5 msk smör
Marinad 1:
3 vitlöksklyftor, pressade
3 msk soja
6 msk olivolja
3 tsk sambal oelek
6 krm grovmalen svartpeppar
Marinad 2:
3 lime, rivet skal och saft
3 röda chilifrukter, strimlade
1 1/2 rödlök, finhackad
3 dl olivolja
3 msk flytande honung
1. Blanda alla ingredienser till marinad 1.
2. Fördela marinaden i dubbla plastpåsar, lägg ner fläskfiléerna i dem.
3. Marinera i kylen i minst 1 timme.
4. Häll av marinaden och stek filéerna runtom i smör, cirka 15 minuter, till 70° innertemperatur. Låt kallna.
5. Blanda alla ingredienser till marinad 2.
6. Skiva filén tunt och lägg på ett fat.
7. Slå marinad 2 över och låt stå kallt fram till servering.