Du visar för närvarande Supergod dubbelmarinerad fläskfilé!

Supergod dubbelmarinerad fläskfilé!

Perfekt på buffé eller när man vill kunna förbereda och bara chilla när gäster kommer, sen alltså, när man får ha gäster igen!

Receptet är från Elle mat & vin!

Du behöver:
1,2 kg fläskfilé
5 msk smör

Marinad 1:
3 vitlöksklyftor, pressade
3 msk soja
6 msk olivolja
3 tsk sambal oelek
6 krm grovmalen svartpeppar

Marinad 2:
3 lime, rivet skal och saft
3 röda chilifrukter, strimlade
1 1/2 rödlök, finhackad
3 dl olivolja
3 msk flytande honung

1. Blanda alla ingredienser till marinad 1.
2. Fördela marinaden i dubbla plastpåsar, lägg ner fläskfiléerna i dem.
3. Marinera i kylen i minst 1 timme.
4. Häll av marinaden och stek filéerna runtom i smör, cirka 15 minuter, till 70° innertemperatur. Låt kallna.
5. Blanda alla ingredienser till marinad 2.
6. Skiva filén tunt och lägg på ett fat.
7. Slå marinad 2 över och låt stå kallt fram till servering.