Du visar för närvarande Paj med sparris och räkor

Paj med sparris och räkor

Ingredienser:

  • 100 gram smör
  • 2,5 vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 150 gram riven ost
  • 1 knippe färsk sparris eller ett paket fryst
  • 2-3 msk dill + fina vippor till garnering
  • Räkor, minst 10 st
  • Salt, svartpeppar, vitpeppar och eventuellt lite chilflakes.

Gör så här:

  1. Arbeta ihop pajdegen med 100 gram smör, 2,5 dl mjöl, 2 msk kallt vatten och 1 krm salt.
  2. Tryck ut i pajform, cirka 24 cm i diameter.
  3. Vila i kylskåp cirka 30 minuter.
  4. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter, 200 grader i mitten av ugnen.
  5. Fyll botten på den förgräddade pajdegen med cirka 7 sparrisar, delade i bitar (cirka 2 centimeter), samt knappt 1 dl finhackad purjolök och 150 gram riven ost, tex prästost.
  6. Häll på äggstanning som du har gjort genom att vispa ihop 2 ägg, 2,5 dl mjölk, 1 dl vispgrädde, 2 msk finhackad dill (fryst går bra), 2-3 krm salt och 1 krm peppar.
  7. Häll på äggstanningen och grädda i 30 minuter på 200 grader, eller tills äggstanningen har stelnat/satt sig.
  8. Ta ut ur ugnen och dekorera med sparris, som blir extra snygg och god om den först steks i grillpanna så de får grillränder. Lägg slutligen på räkor och dill.
  9. Servera med sallad och eventuellt en klick Philadelphia med smak av örter och vitlök som vispas till lösare konsistens.