Ingredienser, 2 personer:
- Pasta
- 2 röda paprikor
- 1 färsk broccoli
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- Parmesan att riva över
- Ristade pinjenötter och/eller hasselnötter
- Salt, svartpeppar
- Olivolja
Gör så här:
- Dela broccolin i bitar.
- Dela paprikorna i bitar.
- Skala och dela löken på mitten.
- Lägg allt på en plåt.
- Häll på rejält med olja och salt.
- In i ugnen på 200-220 grader till de mjuknat och fått lite färg, cirka 20 minuter, öka till grilleffekt sista minuterna för krispig yta.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Mixa de ugnsbakade paprikorna med 1 msk olivolja och en vitlöksklyfta.
- Blanda pastan med broccoli och lök.
- Skrapa av och tillsätt den goda stekoljan från plåten.
- Toppa med nötter, paprikakrämen, peppar och parmesan.